Imagine

vineri, 21 septembrie 2012

Copacul literelor

Totul a pornit dupa experienta placuta pe care am avut-o cand am incercat sa facem adunari cu seminte de mere (mai multe detalii aveti aici).

Postul dupa care m-am inspirat atunci era cu mingi de fotbal si eu l-am transformat in mere. In continuarea lui autoarea a postat un joc cu litere si cu mingi de fotbal (aici). Eu l-am transformat si de aceasta data intr-un joc cu mere si litere.

Buburuza recunoaste aproape toate literele mari de tipar (asta daca nu le-a uitat in vacanta) si as fi vrut sa incepem cu cele mici. Am pornit de la acest lucru si de la exemplul pe care il aveam. Am cautat idei de copaci cu mere si litere :)

Am gasit un exemplu bun aici. Eu am copiat de mana pomul si am lasat merele goale (fara litere). In primul rand deoarece eu pot printa alb-negru si ar fi iesit mai urat daca as fi colorat peste gri. In al doilea rand, m-am gandit sa las merele goale si ea sa puna doar literele mari de tipar. Pana la urma am ajuns la modelul din exemplul pe care l-am mentionat.

Am confectionat separat merele care reprezinta literele mici. Aceste mere ar trebui sa le aseze in pom peste merele cu litere mari.

Buburuza mi-a spus ca merele pot fi si galbene sau verzi, nu doar rosii. Asa ca pe a doua foaie am colorat mere rosii, galbene si verzi. Prima era deja colorata doar cu rosu si asa a ramas :)

Am folosit un dosar plic de carton, o coala rosie de carton pentru merele pe care le-am decupat, un plic micut in care sa pun merele, lipici, cariori si creioane colorate.


Buburuza a ales sa faca si ea un dosar. A colorat, a scris literele si a lipit singura. Pe coperta a vrut sa o deseneze pe Miss :)
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu