Imagine

luni, 7 ianuarie 2013

Comoara ascunsa - Deslusim tainele cititului / Treasure hunt - reading lessons

Dupa ce a inceput sa stapaneasca literele mari si mici de tipar, pasul spre citit pare sa vina de la sine. Se vad progrese pe zi ce trece, plus ca buburuza a capatat o dorinta de a reusi sa citeasca singura diverse texte. Imi pare rau ca nu pot sa-i citesc cat isi doreste ea, dar mi-am propus in acest an sa-i citesc in fiecare seara o poveste, fie ea cat de scurta.

Daca tot am povestit si ne-am jucat cu Jake si piratii din tara de nicaieri, ce poate fi mai nimerit decat o cautare de comori? :)

Am combinat cateva materiale pentru aceasta activitate.

Am pornit de la ideea de biletele pe care sa scriu propozitii scurte formate din cuvinte cat mai simple. De fapt, ideea am preluat-o de la Andru. Ea a avut o poezioara pentru cei mici pe care o gasiti aici.

Am luat o coala de hartie din care am facut cateva biletele pe care am scris asa:


Dupa ce am scris biletelele, le-am ascuns prin casa. Un bilet pe bar, altul la televizor, urmatorul in sac, etc. Fiecare bilet dezvaluia un indiciu catre urmatorul bilet.

Ce a gasit la capatul comorii?

Cativa galbeni (imprumutati de la casa de marcat), praf de zane (sclipici colorat) si cateva fise de citit. Acestea fac parte din materialul intitulat "Citire - seria roz (Montessori)", material realizat de Camelia. Gasiti acest material aici.


Ca orice pirat care se respecta am avut si o harta catre insula comorii. Harta o gasiti aici.


Ce activitati cu pirati am mai facut?

1. Joaca-te cu Jake si piratii din tara de nicaieri / Play with Jake and the neverland piratesNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu