Imagine

joi, 7 februarie 2013

Animalele domestice / Farm animals


Despre animale domestice am mai vorbit (aici). De data aceasta am pornit de la o discutie despre foloasele pe care ni le aduc animalele domestice.

Invitatia la joaca de ieri ne spunea sa o ducem pe Nenuco la scoala. Asa am si facut.

In bancuta ei, Nenuco era pregatita pentru o lectie despre animalele domestice.


Nu a fost o lectie foarte lunga. Am vrut mai mult sa ma asigur ca stie despre ce foloase ne aduc animalele domestice si am incercat sa adaug cateva activitati asemanatoare celor pe care ne-am tot axat noi in ultima perioada.

Am avut cateva fise cu animalele domestice. Pe biletele separate am scris denumirea lor cu litere mici de tipar. Buburuza trebuia sa puna fiecare eticheta in dreptul animalului corespunzator. Patita de la lectiile anterioare, i-am dat intai etichetele pentru a le citi. Am facut asta ca sa ma asigur ca le citeste cu adevarat. Dupa ce a citit animalele de pe fiecare eticheta, am scos fisele cu animale si am rugat-o sa le potriveasca.
Daca i le-as fi dat in acelasi timp, le-ar fi potrivit dupa litera de inceput a cuvantului, fara sa mai citeasca ce scrie pe eticheta.


Fisele cu animale le gasiti aici.

Pornind de la aceste animale, am avut cateva activitati.

Am discutat despre ce foloase ne aduce fiecare animal in parte. 
Am despartit in silabe, am numarat silabele, am spus prima si ultima litera a fiecarui cuvant.
Din cadrul aceluias joculet, mami spunea un animal, buburuza mai multe :) Sa nu uitam pluralul :)

In continuare am gasit o fisa numai buna de decupat, asa ca am rugat-o pe buburuza sa-mi decupeze animalele dupa contur. M-a intrebat daca trebuie sa le si coloreze. Am lasat la libera ei alegere.


Fisa de decupat o gasiti aici.

Am gasit printre cartile noaste o carticica despre familii. Am incercat sa realizam familii de animale. A fost un exercitiu bun. 
Cocos, gaina, pui a stiut si ea fara sa se gandeasca. Berbec, oaie, miel sau Tap, capra, ied au mers mai greu. Cel putin nu mi-a spus un animal salbatic :)


Pentru sfarsit am lasat activitatile artistice. Isi doreste in ultima perioada sa deseneze lucruri noi si incerc sa o incurajez cat pot de mult. Eu nu am talent la asa ceva, dar caut pasi simpli si incerc sa-i desenez impreuna cu ea.


A ales sa deseneze o pisica, un iepuras, o oaie, o rata, o ulcica, o stropitoare si o spirala ... de cand a descoperit spiralele in cartile cu exercitii de scriere le deseneaza pe orice bucata de hartie. La fel si cu inimioarele.

O alta activitate artistica a fost sa desenam cu ajutorul amprentelor animalele de la ferma. Nu am am realizat de mult un astfel de tablou si de fiecare data rezultatul este unul frumos.


Sursa o gasiti aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu