Imagine

vineri, 17 mai 2013

Week-end in Bucuresti


Cu sau fara Noaptea Muzeelor, se anunta un week-end plin de evenimente.

Cu toate ca ne tenteaza multe dintre evenimentele din cadrul acestui program noi nu vom merge. Dupa experienta cartilor luminate sunt convinsa ca va fi o imbulzeala iesita din comun si va fi neplacut in conditiile in care mergem cu buburuza.

Drept urmare, am selectat cateva evenimente care se vor desfasura dimineata si pe parcursul zilei, evenimente la care dorim sa mergem impreuna cu buburuza.

Sunt destule si nu stim exact ce sa alegem sau cum sa le grupam :)

1. Ziua copiilor in magazinele Diverta - Sambata 18 mai, ora 12:00

Diverta Plaza: Atelier de creație: Pictură pe pietre
(Partener: Asociația Manieres)

Pentru lista evenimentelor tuturor magazinelor din tara, aici.

2. Expozitia de fluturi exotici de la Gradina Botanica

Multumim Sabina Nicolae pentru recomandare.

Pe site-ul gradinii botanice nu au nici un anunt, dar am gasit pe internet urmatoarea informatie:

Grădina Botanică a Universităţii din Bucureşti găzduieşte prima expoziţie de fluturi din America de Sud şi Asia, ce zboară liberi în habitat tropical, din România.

Fluturii exotici din America de Sud şi Asia au invadat sera tropicală a Grădinii Botanice „Dimitrie Brânză” a Universităţii din Bucureşti (UB).

Cei interesaţi pot admira vietăţile colorate zburând într-un climat natural tropical timp de o lună, până luni, 20 mai.

Expoziţia de fluturi exotici în climat tropical este prima de acest gen din România şi cea mai mare raportat la spaţiul de desfăşurare. 
Fluturii zboară liberi într-un habitat aproape identic cu al mediilor din care aceştia provin. Vizitatorii pot interacţiona direct cu fluturii.

Programul de vizitare al expoziţiei este de marţi până duminică, între orele 10.00 şi 19.00 (ultimul vizitator), expoziţia fiind închisă în zilele de luni.

Accesul este permis vizitatorilor pe baza biletelor achiziţionate de la intrarea în sera tropicală, preţul unui bilet întreg fiind de 5 lei, iar un bilet redus având preţul de doar 3 lei. Fotografierea fluturilor este permisă şi chiar încurajată.

Sursa o gasiti aici.

O expozitie asemanatoare se desfasoara si in cadrul muzeului Antipa, eu de aceasta stiam, dar deoarece in week-end va fi Noaptea Muzeelor, sambata muzeul va fi inchis dimineata.

3. Expozitia de cristale din cadrul muzeului de Geologie

Institutul Geologic al Romaniei organizeaza in curtea Muzeului National de Geologie expozitia cu vanzare de cristale si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase “Expo Cristal”.

Expozitia de cristale si bijuterii poate fi vizitata in perioada 17 – 19 mai 2013, interval orar 10.00 – 18.00 (ultima intrare 17.30).
Biletul de intrare in expozitie este de 4 lei.

Pentru mai multe informatii, aici.

Buburuzei ii plac tare mult cristalele si am avut cateva lectii pe aceasta tema (una din ele este cea despre care v-am vorbit aici).

4. Festivalul Turcesc in parcul Herastrau

17 - 19 mai 2013, ora 10:00 - 20:00 intrarea Charles de Gaulle

Pentru mai mult detalii, aici.

Incepand cu 24 mai in Herastrau vor fi proiectii de filme in aer liber. Noi o sa mergem cu siguranta, am pus acest punct pe lista activitatilor de vacanta.

Voi mai stiti alte evenimente interesante pentru acest week-end? Va rog sa le impartasiti cu noi!

Un week-end frumos va dorim!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu