Imagine

marți, 18 iunie 2013

Tort buburuza / Ladybug cake

Am vrut tare mult sa ii realizez mici surprize pentru sfarsitul gradinitei.

Nu am reusit sa ma tin prea bine de promisiuni, sau nu am reusit sa realizez tot ce mi-am propus.

Sakura a venit cu o idee nemaipomenita de a realiza un tort buburuza.

Numai ca la acest capitol cunostintele mele sunt limitate ... ce sa mai zic de practica :)

Nu am avut tortul gata in ziua serbarii ... am fost sa cumpar ingredientele impreuna cu buburuza.
Cum m-a intrebat de ce le cumpar, nu a mai fost tocmai o surpriza ... i-am spus ca imi doream tare mult sa-i fac un tort buburuza dar ca nu am apucat si ca imi pare tare rau.
Buburuza mi-a spus ca ma v-a ajuta ea! Si asa a fost!

Am improvizat pornind de la reteta Sakurei.

Am facut un blat rotund si inalt cu compozitia de chec ... e singura care imi iese bine :)
Reteta e cea de aici.

Ingrediente blat:
- 4 oua la temperatura camerei
- 1 varf de sare
- 5 linguri de zahar
- 2 linguri de ulei
- 4 1/2 linguri de faina
- 1/2 plic praf de copt

Mod de preparare blat:
- separ ouale si bat albusul cu un varf de sare
- adaug treptat 5 linguri de zahar si bat cu mixerul
- separat amestec galbenusurile cu 2 linguri de ulei
- adaug galbenusul treptat si amestec in continuare
- faina o amestec separat cu praful de copt
- adaug faina si amestec in continuare
- puneti in forma si bagati-l la cuptor sa se coaca.

Crema am luat-o din reteta Laurei, reteta care o gasiti aici.

Citez din reteta ei:
"Pentru cremă se bat separat smantana pentru frisca (100 de ml de smântână pentru frişcă) la care se adaugă o lingură de zahăr pudră şi mascarponele (o cutie mascarpone) la care se adaugă tot o lingură de zahăr pudră. Se amestecă cele două compoziţii cu o spatulă, uşor, să nu se lase frişca."

Ar fi fost tare bine sa-l insiropez un pic, dar mare trecere a avut si asa :)


(5 ani si 2 luni)

2 comentarii: