Imagine

luni, 30 martie 2015

Clase de animale - Mamiferele

Vine buburuza acum cateva zile de la scoala si imi spune ca au de realizat un nou proiect despre clasificarea animalelor.

Primul lucru care il fac este sa aflu mai multe detalii. Ma uit in manual, intreb buburuza daca isi aduce aminte de alte amanunte si incep sa caut pe Internet. Cum sa explic clasificarea animalelor unui copil de 6 ani?

Dupa o trecere in revista a catorva modalitati de abordare a temei, m-am oprit asupra unui proiect creativ care stiam ca o sa-i faca placere sa-l realizeze si prin intermediul caruia putea vizualiza caracteristicele diferitelor grupe de animale.

Cum in acest week-end vremea a fost destul de ploioasa am reusit sa realizam partea creativa a acestui proiect. Pentru fiecare clasa de animale (mamifere, pesti, reptile, amfibieni si pasari) am creeat cate un tablou reprezentativ.

Astazi va voi arata cum am discutat si invatat despre mamifere.Informatiile scrise de buburuza au fost citite si preluate din enciclopedia de mai jos. Am profitat de ocazie si i-am dictat aceste informatii, bifand astfel si o mica dictare.

Textul a fost insotit de poze ale diverselor mamifere.


Piesa de rezistenta a discutiei noastre despre mamifere, tabloul de mai jos:


Nu stiu cat de bine se poate observa in poza de mai jos, dar ursii sunt realizati din fetru maro pentru a imita blana mamiferelor.

Materiale necesare:
- fetru maro
- carton pentru fundal (buburuza a ales galben)
- hartie colorata pentru iarba
- carioci
- sablon pentru animale
- lipici transparent
- creioane cu efect de acuarea sau cerate ... buburuza a dorit sa adauge propriile detalii

Pe parcursul acestei saptamani vom continua si cu restul claselor de animale, deoarece partea teoretica a acestui proiect o vom realiza zilele urmatoare.

Sursa o sa v-o arat la sfarsit, asta pentru a nu dezvalui misterul :) 
Tot acolo o sa gasiti si sabloanele necesare realizarii acestor animale.

(6 ani si 11 luni)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu