Imagine

luni, 9 martie 2015

Inmultirea - Povestea unei seminte fermecate

Inmultirea, urmatoarea noastra provocare :)


Cu notiunea de inmultire sub forma de adunare repetata ne-am familiarizat cu putin timp in urma. Puteti vedea aici prima noastra "lectie" despre inmultire.

Daca am o "tema" noua de prezentat buburuzei, primul lucru care il fac e sa consult cartea "Povestind matematica" scrisa de Florentina Berlan.


Cand am discutat despre operatiile cu o necunoscuta, tot la o poveste din aceasta carte am apelat (articolul in gasiti aici).

Inmultirea este explicata cu ajutorul unei noi povesti, "Povestea unei seminte fermecate". Povestea o gasiti si aici. Eu prefer cartea tiparita, in primul rand pentru ca buburuza citeste singura povestea si astefel exersam cititul. Pe langa acest amanunt (important in aceasta perioada pentru noi), cartea este foarte frumos realizata, paginile lucioase si desenele iti incanta ochii. Las imaginile de mai jos sa vorbeasca de la sine.

Am pregatit pentru inceput 2 cartoane cu inmultirea pana la 5. Dupa ce o sa o invete bine inmultirea pana la 5 o sa trecem mai departe.

Am lipit sabloanele catorva flori pe ele, fiecare petala putand fi ridicata si sub ea este trecut rezultatul corect. Se pot folosi pentru verificare sau de ce nu, invatare :)Sablonul pentru flori il gasiti aici.

Daca povestea si cartoanele sunt cu flori, am pregatit si o fisa tot cu flori sa o completeze.


Fisa o gasiti aici.

Inmultirea cu 0, 1 si 2 o stie. Cu 3 aduna termenii, dureaza ceva.

Pentru a exersa am apelat la un caiet auxiliar pe care l-am gasit in librarii si care pare sa introduca treptat notiunea de inmultire.
Vom lucra in paralel din acest caiet.

Voi cum ati invatat inmultirea?

(6 ani si 10 luni)

2 comentarii: