Imagine

miercuri, 23 septembrie 2015

Septembrie - Struguri din quilling

Continuam cu lectiile de acasa in paralel cu cele de la scoala. Nu stiu daca momentan le pot numi lectiile pe cele de acasa, ci mai mult o recapitulare. Recunosc ca ne axam pe programa scolara si lucram pe baza auxiliarelor / culegerilor existente pe piata. Chiar si asa, pentru a starni interesul buburuzei trebuie sa le prezint in cu totul alta forma. Si sa nu uitam, o activitate creativa legata de aceste teme va face lectia mult mai interesanta.


Am pornit de la baza unei lecturi - Septembrie dupa George Cosbuc, lectura ce se gaseste in cartea de la Editura Sinapsis.Buburuza a citit textul si a rezolvat cerintele atasate acestui text. O sa tot lucram genul acesta de teste in acest an scolar.

Activitatea creativa la care m-am gandit pentru aceasta lectie a fost realizarea unui strugure. Cum buburuza e din ce in ce mai prinsa de quilling, am apelat la aceasta metoda.

Am scos la imprimanta sablonul unui strugure pe care ea a ales sa-l coloreze mai intai.


Sablonul il gasiti aici.

Dupa ce a colorat strugurele a inceput sa mestereasca rotocoale din hartie, realizand intr-un final un frumos strugure.


Daca am ales ca simbol strugurii, am mai scos pe o foaie A4 un strugure la imprimanta. Pe spatele lui am lipit exercitiile de Limba Romana si de matematica pe care i le-am dat buburuzei de rezolvat.


Sablonul il gasiti aici.

In partea de sus am lipit o pagina de tip 2 pe care buburuza a avut de scris o dictare cu ortogramele SAU / S-AU.


Exercitiile au fost cu ortogramele SAU / S-AU si cu inmultiri (inmultiri, inmultiri si iarasi inmultiri pentru a fi siguri ca nu le uitam si ca le putem aplica in probleme).


Exercitiile cu ortograme le-am xeroxat din cartea de mai jos, le-am decupat si lipit pe foaie.
Cam asa arata o dupa-amiaza din timpul unei zile de scoala :)

O saptamana frumoasa in continuare va dorim!

(7 ani si 5 luni)

2 comentarii: